Лъч светлина: Платиха кредита на прегазената край Созопол Юлия Ангелова

Пред семейството остава най-голямата битка – да разбере истината за смъртта на жената

27.03.2021 | 13:35 Редактор: Тодор Петров

Застраховател плати кредита, който трябваше да изплаща 9-годишната дъщеря на прегазената край Созопол Юлия Ангелова. След няколко месечна битка, момичето вече няма да изплаща по близо 400 лева на месец. 

Близо 8 месеца дъщеря ѝ изплаща кредита от сметка, наследена от майка ѝ. При случайно посещение в банката бившият ѝ съпруг разбира, че кредитът е заличен.

"Реших да попитам за кредита и ми заявиха, че е напълно погасен, дори и служебно заличен по застрахователно събитие, от страна на застрахователите всичко е преведено", сподели Цветелин Цеков.

Той не крие щастието си, че дъщеря му вече не е длъжник. Но не разбира как месеци наред застрахователят бави изплащането заради експертиза от МВР – Бургас, а в същото време погасява кредита само за няколко дни. 

"Очаквах, че ще стигнем до съд. Наистина въобще не очаквах, че ще има такова развитие и след репортажите... Явно това доста допринесе", смята Цветелин.

И макар, че е победил на този фронт, пред мъжа и семейството му остава най-голямата битка – да разбере истината за смъртта на бившата му съпруга. Затова настоява най-накрая разследващите органи от Бургас да го запознаят със събраните до момента данни. 

"Продължавам да питам защо мълчат. В крайна сметка аз си търся правата по законов път, аз не искам нещо, което да не е законно. Искам да има справедливост. Човекът, който е виновен за тази ситуация, да си понесе отговорността. Ако той е бил спрял след първия удар, сега щеше да е жива", подчерта Цветелин. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК