5G мрежата на А1 се разширява с бързи темпове

Съвместимите устройства стават все повече и по-достъпни

26.03.2021 | 15:00 Редактор: Здравко Черкезов

Всеки със съвместимо устройство може да тества

А1 продължава да развива своята мрежа от пето поколение с бързи темпове. Броени месеци след старта на първите клетки в София, вече повечето големи градове и курорти в България имат покритие. В очакване на търга за придобиването на постоянни честоти от КРС, А1 дава възможност на всички потребители със съвместимо устройство да тестват възможностите на 5G.

Всичко, което потребителите трябва да направят е да изпратят безплатен SMS на кратък номер 1555 и да изчакат потвърждение от телекома. От А1 обещават високи скорости, в пъти по-добри от възможностите на 4G/LTE технологията.

Важно условие e потребителите да имат съвместимо с мрежата устройство. На сайта на А1 може да бъде открит списък с такива смартфони, който се разширява непрекъснато. 

Нови модели на Samsung в средния клас поддържат 5G

Сред новите модели, които работят в 5G мрежата на А1 правят впечатление устройствата Samsung Galaxy A32 5G и Samsung Galaxy A52 5G. Като представители на А-серията на Samsung те се позиционират в средния ценови клас. Появата им на пазара бележи началото на по-широката достъпност на технологията с масовия потребител.

Двата модела са идентични по размер (6,5 – инча), снабдени са с прецизни камери и ярки, наситени с цветове дисплеи. Galaxy A52 5G има повече място за съхранение – 128 GB, както и 6 GB RAM памет. По-бюджетният от двата модела – Galaxy A32 5G притежава съответно 64 GB и 4 GB RAM.

Смартфоните могат да бъдат открити в магазините на телекома в страната, както и онлайн на А1.bg. Списъкът с всички съвместими с 5G устройства, пък е достъпен онлайн ТУК.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК