Катастрофа блокира АМ "Хемус" за часове, двама полицаи са ранени

Ударили са се пет леки автомобила

24.03.2021 | 12:58 Редактор: Искра Ангелова

Верижна катастрофа между 7 автомобила на АМ "Хемус" изпрати двама полицаи в болница. Инцидентът стана рано тази сутрин, а шофьори участвали в катастрофата и пътната агенция влязоха в спор била ли е почистена магистралата.

Обилният снеговалеж и усложнената пътна обстановка станаха повод за инцидента на 30-ия километър на магистралата в района на тунел "Витиня". Според шофьорите, участвали в катастрофата, пътят не е бил почистен. 

"Въобще не беше почистено добре, аз ги видях от много далеч, опитах се да спра, но не можах. Колата започна да се влачи и се ударих, след това още 2 коли от другата страна се удариха", разказа един от шофьорите.

Заради верижната катастрофа временно трафикът беше ограничен за часове, а това предизвика километрична опашка. Появиха се кадри и в социалните мрежи на недоволни шофьори от поддръжката на трасето. 

От пътната агенция обаче опровергаха твърденията и заявиха, че районът е бил добре почистен преди катастрофата.

"На терен бяха съответно 46 машини, като в участъка на "Хемус" от нейното начало до 55 км са работили 30 машини", посочи Георги Терзийски от Агенция "Пътна инфраструктура".

Терзийски обясни, че снегопочистващите машини не са се прибирали повече от 10 дни от автомагистралите в базите си. А кадрите в социалните мрежи нарече спекуалция. 

"Видях, че са се появили снимки и клипове в социалните мрежи на непочистена изпреварваща лента - това е било в периода, в който техниката нямаше възможност да влезе, така че тук има елемент на спекулация", категоричен е Терзийски.

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. От пътната агенция обаче предупредиха за опасност от заледяване днес и утре.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК