Поредна тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла взе една жертва

Загиналият е украинец

20.03.2021 | 12:30 Редактор: Искра Ангелова
Поредна тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла взе една жертва

Поредна тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла отне човешки живот. Мъж загина на място при инцидент, случил се тази нощ към 2,00 часа, съобщиха от полицията.

Произшествието е станало в участъка между Бяла и Волово при суха пътна настилка. Тежкотоварен камион, управляван от 32-годишен мъж, се е движел в посока Русе, когато внезапно на завой се откачило ремаркето му. То навлязло в насрещната лента и ударило лек автомобил с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. Мъжът не е могъл да реагира и от силния сблъсък е загинал на място, информира "Монитор".

Подаден е сигнал към тел. 112. На мястото са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Медиците не могли да помогнат и само констатирали смъртта на чуждия гражданин. Пробата за алкохол на 32-годишния водач е отрицателна.

Заради катастрофата временно движението в участъка Бяла – Волово се е осъществявало в едната лента, като трафикът по международния път е регулиран от "Пътна полиция". Малко преди 7:00 часа движението в двете ленти е възстановено.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК