Редица градове затягат мерките срещу коронавируса

Въвеждат пропускателен режим в търговските обекти във Велико Търново

16.03.2021 | 07:03 Редактор: Юлия Христова
Редица градове затягат мерките срещу коронавируса

Затягат мерките в редица градове на страната. От днес във Велико Търново влизат в сила по-строги ограничения срещу разпространението на заразата.

Със заповед на РЗИ се забранява провеждането на масови обществени мероприятия на открито и закрито във всички общини от областта.

На пазарите и тържищата трябва да бъде осигурена дистанция от метър и половина между щандовете. В търговските комплекси и вериги за хранителни и нехранителни стоки се въвежда пропускателен режим, за да се избегне струпването на хора.

Препоръчва се преустановяване на присъствената дейност на школи, самодейни състави, както и да се премине на дистанционно обучение при увеличение на болните ученици и педагози.

В Ловешка област по-строги Ковид мерки ще влязат в сила от сряда. С цел ограничаване на разпространението на заразата противоепидемичните мерки бяха затегнати в Свищов, Шумен, Варна, Пaзaрджик, Кюcтeндил, Дoбрич, Ямбол, Cливeн, София, Плевен и Благоевград.

Очаква се и други области в страната с висока заболеваемост от над 300 на 100 хил. души да въведат по-строги локални мерки по-строги локални мерки.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК