Фандъкова предлага глоба до 50 хил. лв. за незаконно включване към ел. мрежата

Очаква се следващата седмица да бъде възстановено движението на метрото до станция "Хаджи Димитър"

13.03.2021 | 20:15 Редактор: Радостина Димитрова
Фандъкова предлага глоба до 50 хил. лв. за незаконно включване към ел. мрежата

Глоба до 50 000 лв. за дружествата, подали ток и вода към незаконни обекти. Това предлага кметът на София Йорданка Фандъкова месец след инцидента, при който на оживен столичен булевард при токов удар загина 16-годишно момче.

В интервю за "24 часа" Фандъкова обяви, че очаква следващата седмица да бъде възстановено движението на метрото до станция "Хаджи Димитър".

Освен за експлоатационните дружества Фандъкова предлага нови санкции и за търговците, работещи без разрешение, какъвто е случаят с незаконните павилиони в района на инцидента на бул. "Иван Гешов". Очакват се промени и в дейността по контрола, извършван от Столичния инспекторат. Фандъкова припомня и предложените от нея и екипа ѝ промени в ЗУТ, с които се дава възможност общината по-бързо да премахва незаконни обекти.

След поправките в Закона търговски обект, който няма удостоверение за въвеждане в експлоатация в 7 дневен срок от поставянето му, ще бъде премахван.  

И още: Приключва ремонтът на авариралия участък от третата линия на метрото преди станция "Хаджи Димитър“. Очаква се метростанцията да отвори следващата седмица, казва още Фандъкова и добавя, че заради пандемията се забавя пускането участъка на линията от "Красно село" до "Овча купел" и Горна Баня.

Фандъкова очаква тестовете по трасето да приключат следващия месец.   

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК