Виктория Георгиева ще ни представи на "Евровизия" с "Growing Up Is Getting Old"

През 2020 шоуто беше отменено заради пандемията, но тази година ще се проведе на живо в Ротердам

11.03.2021 | 14:02 Редактор: Здравко Черкезов

Вече е ясна песента, с която България ще се яви през май на "Евровизия". Тя беше представена в ефира на националната телевизия с едночасов концерт на българския представител Виктория Георгиева.

От покрива на столичен хотел Виктория Георгиева представи албума си "A Little Dramatic". В концерта взеха участие популярни звезди, актьори и продуценти. А след гласуване между зрители, музикални експерти и самата Виктория, беше решено в Ротердам България да се яви с песента "Growing Up Is Getting Old". 

"През 2019 година България не взе участие в това грандиозно състезание, но за сметка на това през 2020 излъчи кандидат и талант, който не само пише музиката си, но и разказва истории, които вълнуват всеки от нас", сподели музикантът Люси Дяковска. 

Видеопоздрави Виктория получи и от настоящи и бивши участници в песенния конкурс на Европа. 

На второ място след "Growing Up Is Getting Old" песента, която събра най-голям вот от меломани и специалисти беше "Imaginary Friend". 

"Остават по-малко от 80 дни до Евровизия, когато ще се кача на най-голямата сцена в света, отговорността е огромна и няма да се справя без вашата подкрепа. Вярвам, че заедно сме по-силни", сподели кандидатът на България за Евровизия Виктория Георгиева.

През 2020 шоуто беше отменено заради пандемията, но тази година ще се проведе на живо в Ротердам, Нидерландия. Полуфиналите са на 18 и 20 май, като България е разпределена във втория полуфинал. Големият финал ще е на 22 май, а живото му излъчване у нас ще стартира в 22:00 часа.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК