fallback

МС отпусна 10 млн. лв. на Столичната община за инвестиционни проекти

Фандъкова към Борисов: Давате ни възможност да се справим с предизвикателствата

10.03.2021 | 14:50 Автор: Тодор Петров

10 милиона лева предостави правителството на днешното си редовно заседание на Столичната община за реализирането на инвестиционни проекти.

"В тази безпрецедентна ситуация подкрепата от Министерския съвет ни дава възможност да се справим с предизвикателствата, без да натоварваме гражданите на София", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Тя отбеляза, че с финансовата помощ се отпускат средства за основен ремонт и изграждане на улици и булеварди, за улично осветление, светофарни уредби, релсов път, за развитие на системата за видеонаблюдение, за реконструкция на сграда на детска поликлиника и за придобиване на софтуер.

Фандъкова изтъкна, че благодарение на помощта на държавата общината ще пренасочи от бюджета си средства за градския транспорт, който има нужда от подкрепа заради намаления пътникопоток вследствие от пандемията, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Агенция "Пътна инфраструктура" е подписала договор за изработване на Подробен устройствен план на Околовръстния път в участъка от АМ "Струма" до булевард "Цар Борис III".

"Институциите работят много активно, защото софиянци очакват и тази отсечка, която действително е много трудна и скъпа, но завършването й ще облекчи движението“, акцентира премиерът Бойко Борисов. 

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback