Застудяване и значителни валежи от дъжд и сняг в страната

Жълт код за потенциално опасно време е обявен за 22 области

10.03.2021 | 07:15 Редактор: Тодор Петров

Значителни валежи от дъжд и сняг ще има в почти цялата страна днес. Застудяването се дължи на преминаващия над Балканите средиземноморски циклон. 

Жълт код за потенциално опасно време и снеговалеж е обявен за 22 области на страната в Западна, Централна, Северна и Южна България.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. 

Минималните температури за тази сутрин са от -1 до 4 градуса. През деня облачността над страната ще бъде значителна. Над западните райони и над североизточните райони ще вали дъжд и сняг, а в останалата част от страната - дъжд. По-интензивни ще бъдат валежите в крайните южни части от страната, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

В сряда ще вали дъжд и сняг, а температурите ще се понижат, като дневните ще достигат 4-8 градуса. В четвъртък и в петък ще има повече слънце и постепенно ще се затопля. В събота ще се заоблачи, но без валежи. В неделя ще вали дъжд и слабо ще захладнее, но температурите ще бъде пролетни - от 12 до 15 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК