"Има такъв народ" няма да вземе полагащите ѝ се 40 хил. лв. от държавата

Това обяви основателят на партията Слави Трифонов

09.03.2021 | 19:51 Редактор: Ралица Братанова

Партия "Има такъв народ" няма да вземе полагащите ѝ се по закон 40 хил. лв. от държавата за предизборна кампания. Това обяви основателят ѝ Слави Трифонов в социалната мрежа.

Той уточнява, че по време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който беше председател, също не е взел държавни пари за медиен пакет.

"Отсега искам да стане ясно и още нещо. Ако партия "Има такъв народ" влезе в парламента, тя няма да взима и 8 лева държавна субсидия. "Има такъв народ" ще вземе само 1 лев на глас държавна субсидия, защото такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум.

"Има такъв народ" участва в политиката, за да изпълнява волята на суверена, а не за да получава милиони левове от същия този суверен, както правят политическите партии от статуквото", заявява още Трифонов.

По думите му всяка субсидия над 1 лв. ще бъде върната "независимо дали става въпрос за 3, за 4, за 5 или 6 милиона лева годишно".

"Нещо повече - "Има такъв народ" влиза в парламента и за да спре хрантутенето на партиите с парите на всички българи.

Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се използват за далеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери например. А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви", подчертава Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК