Зрелостници: Присъственото обучение не може да бъде заменено по никакъв начин

6., 9., и 12. клас отново се връщат в училище

04.03.2021 | 19:50 Редактор: Радостина Димитрова

След повече от 4 месеца онлайн обучение, днес шестокласниците се върнаха в училище. Освен тях, днес е ред и на учениците от 9. и 12. клас да преминат в присъствена форма за 2 седмици.

Близначките Петя и Теодора са от единствения 12. клас в Русе, който е от 1 паралелка. 

"Поне според мен за нас като зрелостници това е изключително важно, защото присъственото обучение не може да бъде заменено по никакъв начин и по време на него не се губи връзката учител – ученик", заяви Петя.

"Освен това, това са ни и последните месеци в училище, повече няма да се върнем тук, така че е хубаво да ги прекараме всички заедно", каза Теодора.

След 4-месечно прекъсване днес в училище се върнаха и шестокласниците.

5. и 7. клас преминаха в дистанционна форма на обучение и в СУ Вела Благоева в Търново. Там всички гимназисти са само в присъствена форма. 

"Така е при нас, тъй като от 8 до 12 клас имаме само по 1 паралелка и по предпоследната заповед на министъра на здравеопазването това даде възможност всички наши гимназисти да бъдат присъствено, една много приятна, неочаквана полза от това да имаме по 1 паралелка", посочи директорът на СУ "Вела Благоева" Ангел Янчев.

Има и ученици, които по собствено желание учат дистанционно.

И все пак ротационният принцип на обучение притеснява част от родителите и учениците. 

Учениците от 6., 9. и 12. клас ще бъдат в присъствена форма на обучение в следващите две седмици, след което в клас ще се върнат 7. и 8. клас.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК