Нинова: Да вдигнем глави и заедно да бъдем горд и свободен народ

Председателят на БСП отбеляза националния ни празник в Пловдив

03.03.2021 | 13:07 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Да вдигнем глави и заедно да бъдем горд и свободен народ

Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война. Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни. Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие. Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост. От този дух имаме нужда и днес, защото много страхове отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем.

Така поздрави българите на Националния ни празник председателят на БСП Корнелия Нинова от Пловдив, където пред Паметника на освободителите лидерът на българските социалисти отбеляза 143 години от Освобождението на България. Нинова поднесе цветя и сведе глава в знак на преклонение.

"Нека вдигнем глава. Да подадем ръка на уплашените и слабите. Да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие", заяви още Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК