Глутница кучета нахапа дете в Дупница, приютът в града не работи

Не е спала цяла нощ от болки, стресирана е, наплашена е, каза майката на пострадалата Ирена

01.03.2021 | 13:40 Редактор: Радостина Димитрова

Глутница бездомни кучета нападна и ухапа 9-годишно дете в Дупница. Това е вторият подобен инцидент в града за последната седмица. А в момента приютът за кучета в града не работи.

9-годишното момиче е нападнато от животните на път за вкъщи.

"Като се прибира от магазина, горе на блоковете, налитат 4-5 кучета. Отзад крачетата са ѝ нахапани. Водихме я в Бърза помощ, промиха ѝ раните, днеска я водих при личния да ѝ бие инжекция против бяс", сподели майката на Ирена - Анелия Чорбаджийска.

Раните на детето не са дълбоки, но уплахата е голяма.

"Не е спала цяла нощ от болки, стресирана е, наплашена е, но дано се оправи. Два дни няма да я пускам на училище, в четвъртък ще е на училище и дано общината вземе някакви мерки", каза още майката.

Инцидентът се случва в Горна махала, няколко дни след като бездомно куче ухапа жена от квартала. Хората се страхуват да излязат навън. 

"Тук бездомните кучета са ужасни. Много ни е страх от тях, даже ни е страх и да минаваме", заяви Румяна Малинова. 

От Община Дупница заявиха, че ще вземат мерки. Имало хора в квартала, които хранели кучетата и пречели да бъдат заловени.

"Има такива хора, които спират работата на ловеца, който е към приюта, и ще ускорим работата на приюта. Ние го планирахме за 15, но ще направим всичко възможно да започне по-рано, стига времето да позволи", коментира главният еколог в община Дупница Ели Подгорска.

Ще заработи и допълнителен екип към общината за залавянето на агресивни кучета. След кастриране и престой в приюта обаче, бездомните животни отново трябва да се пуснат навън. Общината призовава жителите на града към отговорно отношение както към животните, така и към хората.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК