У нас пристигат 21 000 дози от Pfizer/Biontech и 80 000 от AstraZeneca

Подновени бяха "зелените коридори"

01.03.2021 | 07:19 Редактор: Никола Симеонов
У нас пристигат 21 000 дози от Pfizer/Biontech и 80 000 от AstraZeneca

"Зелени коридори" и продължение на масовата ваксинация срещу Koвид-19 в страната. И днес, когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази I-IV, ще се имунизират непопадащи в целевите групи  лица. 

Очаква се у нас да пристигнат още над 21 000 дози от препарата на Pfizer и Biontech, а освен тази доставка, до края на седмицата очакваме и още 80 000 дози от препарата на АstraZeneca.

Въпреки забавянето, здравните власти уверяват, че осигуряването на вторите дози не е проблем. 

Вчера масовата имунизация в страната беше подновена, но за съжаление се стигна до хаос и напрежение. След пристигането на закъснелите ваксини от АstraZeneca т.нар. "зелени коридори" бяха възстановени и желаещите отново се наредиха на опашки. В столичната болница "Св. Анна" дори отвори денонощен кабинет, но само за няколко часа ваксините свършиха и той спря работа. 

Десетки хора останаха да чакат, преди да разберат, че кабинетът е затворил. По-рано през деня напрежение имаше и пред "Пирогов", където хората напразно чакаха да започнат ваксинациите. 

Болницата възстановява "зеления" си коридор днес в 13:00 ч. Възстановяват се и имунизациите във Военно-медицинската академия и "Александровска" болница.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК