Пътниците постепенно се връщат на борда на самолетите

Коментира търговският директор на "България еър" Мария Стоянова

25.02.2021 | 18:53 Редактор: Калина Донкова

2020 г. беше безпрецедентна за авиосектора. Такива резки спадове на трафика никога досега не са били констатирани, но постепенно нивата на летене се завръщат към нормалното. Компаниите повишиха сигурността, ние също сме сред тях, затова инвестирахме в дезинфекция на самолетите и UV светлина. И наблюдаваме, че пътниците започват да се завръщат към летенето. Това коментира в предаването "Директно" търговският директор на "България еър" Мария Стоянова.

"Имаше месеци, особено в началото на пандемията, в които почти не можеха да се видят самолети на радарите. Ние бяхме една от малкото авиокомпании в Европа, която въпреки това продължи да лети. Не спряхме нито една наша дестинация", каза тя.

По думите ѝ индустрията бавно се възстановява от шока, причинен от пандемията, а надеждите са за повишаване на интереса към летенето през предстоящия сезон.

"Следейки пазара, ние заложихме в разкриване на над 10 нови директни линии до нови туристически дестинации, до които българите досега можеха да стигат само с наземен транспорт. Сред тях са гръцките острови Корфу, Крит, Родос и други. Наблюдаваме, че след изминалата година българите ще имат по-засилен интерес към такъв тип туристически туристи", коментира още Стоянова.

Тя обясни, че едни от най-големите притеснения на пътниците не са опасения за това, че ще се заразят с коронавирус на борда на самолета, а са свързани по-скоро с рестрикции за пътуване, които държавите въвеждат в последния момент. Затова и много компании, сред които и националният превозвач, са въвели гъвкави условия за презаверяване на самолетни билети безплатно.

Вижте целия разговор с Мария Стоянова във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК