Експерт: Отношенията между България и САЩ ще станат по-приятелски

Елиз Несторов с коментар за промените, които предприема администрацията на Джо Байдън

23.02.2021 | 21:32 Редактор: Ралица Братанова

Отношенията между България и САЩ определено ще са по-приятелски с новата администрация. Това заяви председателят на Американо-българската търговска камара в САЩ Елиз Несторов в "Денят ON AIR".

"Надяваме се санкциите, наложени към Китай, да отпаднат. Ще видим как ще се отразят таксите в митата. България направи доста добър напредък с няколко договора, подписани между САЩ и България. Можем да очакваме само още по-засилен интерес", коментира експертът.

Тя уточни, че Американо-българската търговска камара подпомага български фирми да се позиционират на пазара в САЩ, но за тази цел трябва да имат първо регионален опит.

"САЩ е голям пазар и може би маркетинговата стратегия, която ползват фирмите в Европа, няма да работи там. Там се изисква специално отношение. Трябва да са подготвени за дълъг и тромав процес", категорична бе Несторов пред  Bulgaria ON AIR.

Според нея на този етап не се очаква гражданско напрежение в САЩ.

"Нещата доста утихнаха. Мисля, че основната политика на САЩ ще бъде те да си възвърнат статуквото на основен лидер. Демокрацията като че ли беше застрашена, но на този етап всичко изглежда нормално", увери тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК