Близките на убитото от ток момче искат доживотен затвор за виновниците

Те се събраха на протест в Триъгълника на властта

20.02.2021 | 18:50 Редактор: Никола Симеонов

Близките на убитото от ток момче се събраха на протест в Триъгълника на властта. Дотук се стигна, след като цяла седмица нито една институция не пое отговорност за трагедията. 

В края на миналата седмица Людмил, заедно с баща си пресичат на пешеходната пътека пред болница "Св. Иван Рилски". По оголен кабел протича електричество и убива 16-годишното момче. В деня след инцидента се оказва, че седмица по-рано в шахтата са работили техници. Тогава все още не е ясно чия собственост е шахтата.

"Тези шахти са отваряни преди 3 дни. Това са го казали и хора от болницата", заяви наемател на един от павилионите в района.

4 дни след смъртта ставя ясно, че павилионите на булевард "Иван Гешов" за незаконни. А ЧЕЗ пуснали ток към обектите с подписана служебна бележка. Шахтата намери своя собственик - Столичната община. 

"Служебна бележка, подписана със запетая е пълен абсурд. Това послужва пред ЧЕЗ да свърже обекта като един законно изграден обект", заяви арх. Здравко Здравков.

От Столичната община прехвърлиха отговорността на районното кметство и обвиниха районния кмет, че не е подавал коректна информация за преместваемите обекти. На 18 февруари първи след инцидента оставка подаде дългогдишният главен архитект на район "Триадица" - Иван Шишков. От районната община обаче не отговориха какво са направили срещу незаконните обекти. 

От ЧЕЗ заявиха че служебната бележка е редовен документ, а от болница "Св. Иван Рилски" заявиха, че нямат общо с инцидента. В ексклузивно интервю пред Bulgaria ON AIR, подалият оставка архитект Шишков разкри кой е подписал служебната бележка, с която са захранени павилионите. 

"В този момент той е изпълнявал длъжността главен архитект, докато аз бил отпуск. Елена Tраянова се казвa", заяви той .

Арх. Шишков обясни, че процедурата по премахване на незаконните павилиони е спряла по настояване на болницата. Тогавашния директор на болницата д-р Дечо Дечев отрече да е имал подобни намерения.

Вижте повече в репортажa на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК