Жилищен блок в Русе се наводнява при всеки дъжд, започнал бавно да потъва

Той се намира в един от най-привлекателните квартали за живеене в града

19.02.2021 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

Блок в един от най-привлекателните квартали за живеене в Русе се наводнява след всеки дъжд. След реконструкция на булеварда, се оказва, че пътят е вдигнат по-високо от тротоара. Така се събира вода, която наводнява входа на блока.

Пламен живее в блок Москва от повече от 10 години. Казва, че проблемите са започнали, след като е направен основен ремонт на булевард "Придунавски".

"Пътят, който е пред блока ни, е по-висок от тротоара, а тротоарът е по-висок от входа ни. При най-малкия дъжд, снеговалеж, цялата вода влиза във входа, тук постоянно е мокро", сподели Пламен Рангелов.

По думите му прилича на блато.

"Самата улица се вдигна с около 40 см.", каза пък Силви Георгиев.

Оказва се, че след реконструкцията, освен проблем с нивата на пътя и тротоара, има и проблем с шахтите по булеварда, които са запечатани. Затова и входът на жилищния блок често се оказва под нивото на водата, а от влагата в основите – блокът вече е започнал да потъва.

"Тази вода трябва отнякъде да изтича. Ние не сме специалисти, но трябва да се направи някакъв отводнителен канал и водата да се спусне надолу", допълни Пламен.

А от Община Русе отговориха пред екипа ни, че в бъдеще предстои да се изготви проект за ремонт на блока. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК