Доклад: Пандемията очертава важни предизикателства пред човечеството

Каква е ролята на гражданското общество по време на криза?

17.02.2021 | 21:01 Редактор: Калина Донкова

Пандемията очертава три важни предизвикателства пред гражданските организации, които засягат цялото човечество, се казва в доклад на CAF Global Alliance.

Необходимо е да се търсят и намират спешни решения, които са глобални по мащаб, но отговарят на местни и национални нужди. Трябват колективни усилия на гражданското общество и безценната роля, която то играе в подобряването на живота ни, нужно е още да бъде поощрявано дарителството, което да подкрепя гражданските организации, за да можем всички заедно да живеем в един по-състрадателен и обединен свят, посочват авторите на документа.

Докладът разглежда и работата на български граждански организации и платформи.

Каква е ролята на гражданското общество по време на пандемия и криза, станахме ли по-съпричастни и започнахме ли да даряваме повече и как гражданските организации могат да помагат за справянето с предизвикателствата - разговор по темата с Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация "BCause" в предаването "Директно".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Дедо
преди 3 години
Нищо не очертава пандемията. Задава се голям бой. Адски бой. Титаничен бой. Епичен бой. Бой до смърт. Бой за свобода. Сигнализирай за неуместен коментар