fallback

Студът се задържа, жълт код за ниски температури в 19 области

Най-студено ще бъде в сряда сутринта

16.02.2021 | 07:10 Автор: Тодор Петров

Студеното време продължава и днес. Жълт код за отрицателни дневни температури е обявен в 19 области в страната. Максималните ще са предимно между минус 3° и плюс 2°. 

Денят ще бъде слънчев, но и с временни увеличения на облачността и в централните и планинските райони ще прехвърчи слаб сняг. Според прогнозите на синоптиците най-студено ще бъде в сряда сутрин, с температури около минус 15° - минус 16° на места в югозападната част от страната.

Днешната сутрин започва с температури от -10 до -4 градуса. През деня значителна облачност ще има над централните райони, където преди обед ще прехвърча сняг. Следобед облаците ще намаляват.

От север ще проникне нова порция студен въздух. Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорости до 20 км/ч, а по планините - умерен от север, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. 

В сряда ще има зимни мъгли и слънце по планините. Тогава ще си вземем глътка въздух от студа, ще бъде малко по-топло. В четвъртък временно ще се заоблачи от запад. В западните райони за кратко ще превали сняг.

В петък ще се появят облаци от запад, които няма да пречат на слънчевия характер на времето, слабо ще се затопли. В събота нова порция студ от север ще се спусне към България. Следобед и през нощта срещу неделя в западните и в източните райони ще вали сняг. В неделя валежите ще спират и облачността ще се разкъса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback