Ученичка от Велико Търново отряза косата си в помощ на болна преподавателка

Искра Райкова продава косата си на търг, за да помогне на нуждаещата се учителка

15.02.2021 | 17:49 Редактор: Никола Симеонов

Ученичка отряза косата си, за да я продаде на търг и да дари парите за лечението на болна преподавателка. Десетокласничката Искра Райкова от Велико Търново без колебание се раздели с дългата си коса за благотворителната кауза

Преди дни ученици от езикова школа във Велико Търново научили, че тяхната преподавателка по английски е със сериозно заболяване, като ще са ѝ нужни средства за изследвания и лечение.

"Научих за заболяването на учителката на приятеля ми и беше много спонтанно да си отрежа косата. Знам че дълги, нетретирани коси се изкупуват и реших да направя тази крачка, да подпомогна лечението на госпожата!", каза Искра.

Девойката отрязала 35 сантиметра от дългата, гъста коса. Тя споделя, че никога не я е скъсявала толкова много.

"Част от изискванията за коси, за дарението на коса, е тя да е естествена, нетретирана, без маша - нашата не е използвала в никой случай, да не е боядисвана, и да е дълга!!", заяви майката на Искра Анелия Владимирова.

В социалните мрежи семейството оповестило, че продава косата с благотворителна цел.

"Решението дойде спонтанно, че косата ще се дари на търг, чакаме да предложат сума, която ще се преведе по сметката на дъщеря ми!", добави Анелия.

Вече са получени запитвания за закупуване на косата, като Искра и майка ѝ ще я продадат за максимална сума, за да подпомогнат болната учителка. Съучениците на Искра също са готови да се отзоват и да подкрепят любимата учителка.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК