Нарушени мерки: Полиция и РЗИ атакуваха столично заведение и училище

От рецепцията на хотела отрекоха да е имало празненство

12.02.2021 | 17:32 Редактор: Искра Ангелова

Полицаи и здравни инспектори с акции в заведение в столичен хотел и училище за неспазване на противоепидемичните мерки. И двете проверки са предизвикани от подадени сигнали.

Полиция и данъчни посетиха хотел в столичния квартал "Бояна". Причината е сигнал за силна музика след 22:30 от заведението, което се намира в хотела. Първоначално собствениците не допуснаха органите на реда да влязат в сградата. На екипа ни също беше отказан достъп, а телефонът беше изключен. 

Това е втората акция в рамките на седмица, в която се организира акция в този хотел заради нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава опитът на здравните власти и полицията да влязат в сградата, се оказа неуспешен.

Празнуващите се бяха барикадирали в стаите си, за да не бъдат глобени, а други избягаха през различни изходи на сградата. От рецепцията на хотела отрекоха да е имало празненство. 

По-рано през деня в столицата се проведе и друга проверка за спазване на мерките, този път в частно училище в квартал "Витоша". Причината – пореден сигнал за нарушаване на противоепидемичните мерки в учебното заведение, свързани с поетапното пускане на учениците в присъствено обучение.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК