Сигнали от страната: Зарязани от години коли заемат паркоместа

Потребители изпратиха снимки в платформата Helpbook

12.02.2021 | 16:45 Редактор: Анисия Иванова
Сигнали от страната: Зарязани от години коли заемат паркоместа

Все по-често в платформата Helpbook.info постъпват сигнали от различни градове на страната за изоставени коли, които заемат паркоместа.

Получихме сигнал от район "Панчарево“, където от години преседява превозно средство. Нашият потребител описва проблема по следния начин: "От две години има паркиран боклук пред номер 13 на ул. "Хан Аспарух“ в село Герман, който пречи на домуващите на улицата и преминаващите данъкоплатци с МПС. Боклукът няма номера и двигател. КМЕТИЦАТА НА СЕЛОТО ЗНАЕ ЗА ПОСТАВЕНИЯ БОКЛУК ОТ ПЪРВИЯ ДЕН И НЕ ПРЕДПРИЕ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ. АКО АЗ СЪМ ОТГОВОРНИК ЗА НЕЯ, ЩЯХ ДА Я УВОЛНЯ ДИСЦИПЛИНАРНО. Моля, институциите да се заемат с проблема и да отстранят боклука от улицата“.

Подобен проблем има и в район "Изгрев“. Паркиран автомобил без регистрационни номера заема паркомясто вече няколко години пред жилищен блок в квартала. Молбата е да се предприемат мерки за извозването му, тъй като и без това паркирането в района след 18:30 часа е невъзможно, се твърди в оплакването.

Не по-различно е положението в Русе, откъдето получаваме десетки сигнали по същия въпрос. Изпратиха ни снимки на няколко автомобила, зарязани незнайно от кога пред жилищен блок на квартална улица. Проблемът с паркирането в града не е от вчера, но напоследък ескалира със страшна сила, пише в сигнала.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК