Проф. Никола Владов: Ваксинирането е голям успех

По думите му няма основание хората да се притесняват от имунизациите за коронавируса

10.02.2021 | 21:15 Редактор: Калина Донкова

Пациентите масово се притесняват да посещават болници в условията на пандемията от коронавируса. Това коментира проф. Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология към ВМА.

По думите му обаче болниците са най-сигурното място, а заразяването става извън лечебните заведения. 

Именно страхът от посещаването на болница вече дава негативни резултати. Причината - късното диагностициране на редица заболявания. От своя страна това води до задълбочаване на състоянието на много пациенти. 

Проф. Владов коментира и ваксините срещу вируса.

"Когато процесът на ваксинирането напредне, ще живеем по-спокойно", убеден е той и коментира, че ваксините са голям успех.   

Пандемията е довела и до абсолютен спад в осъществените трансплантации у нас. Освен притесненията от заразяване, сред основните причини е и ниският брой на донорите.

Въпреки дългия период, в който плановият прием и операции в болниците бяха спрени, сега специалистите наваксват, каза още проф. Владов. Към момента в клиниката, която той ръководи, се извършват около 100 операции месечно.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Пара
преди 2 месеца
Усмихва се като неосъзнал вина д-р Владов. От града на люляците в София- тъпчи. В Ловеч е учил като млад,според биографията му.Голям подарък!Има време до пенсия, вече професор.А пациентите-къде живи, къде......Специалистите от Северна България бързо придобиват степени в медицината, да и заради пари.А заради лоши резултати прилагат ли се санкции.. 2021г. Сигнализирай за неуместен коментар