fallback

Нинова: В учебниците има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на децата

БСП излезе с интересно предложение 

10.02.2021 | 13:00 Автор: Тодор Петров

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага да има един учебник за един клас в цялата страна, който да бъде с опростено съдържание.   В декларацията на парламентарната група на "БСП за България" се казва:

Ковид кризата има своите последици за икономиката, за безработицата и ниските доходи, но сложи своя отпечатък и върху образователна система. Кризата доказа необходимостта от използването на компютри, обучение в мрежата, достъп до интернет във всяко населено място. Безспорно бъдещето е на дигитализацията и използването на високи технологии в процеса на обучение, но не по-маловажно от това как учат нашите деца, е въпросът – какво учат. Готвейки нашата програма с екип от учители, читалищни дейци и интелектуалци, направихме преглед на съдържанието на българските учебници. Вътре има шокиращи неща, които осакатяват подготовката на нашите деца. 

Учебниците на нашите ученици са написани сложно и неразбираемо. Историческите факти са изопачени от политически интерпретации. Славата на българския народ е принизена, а неповторимостта на българските класици, които са преведени на десетки езици в цял свят е сведена до унизителни битовизми. До тази подмяна на истината и унижението на българщината, ние - българските данъкоплатци и граждани, плащаме между 50 и 60 милиона за учебници. Това трябва да се промени.

Снимка: Пресцентър на БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback