Изтича срокът за доставка на първата партида машини за гласуване

Такова ще има в почти всички избирателни секции

10.02.2021 | 10:02 Редактор: Никола Симеонов
Изтича срокът за доставка на първата партида машини за гласуване

Днес изтича срокът за доставка на първата партида от не по малко от 300 броя машини за гласуване, които ще се използват на предстоящите на 4 април парламентарни избори. Фирмата "Сиела Норма" спечели обществената поръчка за 9600 устройства за гласуване и подписа договор с Централната избирателна комисия преди дни.

Правителството вече предложи, а ЦИК одобри складовата база, в която ще се съхраняват машините след доставката.

Държавната агенция "Електронно управление" съвместно с Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология ще удостоверяват по специално създадена методика съответствието на доставения тип техническо устройство с изискванията на Изборния кодекс.

Машинно гласуване ще има във всички секции с изключение на тези с по-малко от 300 избиратели. При гласуване с подвижна избирателна кутия в секциите в лечебните заведения, в домовете за стари хора и други специализирани институции, както и в секциите извън страната, предаде БНР.

В секциите, в които се предвижда машинно гласуване, избирателят по свой избор ще може да гласува или с хартиена бюлетина, или с бюлетина за машинно гласуване. 

Снимка: архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК