Масови проверки и акт за кмета на "Кремиковци", организирал празника "Джамал"

Размерът на акта е от 300 до 1000 лв., съобщиха от РЗИ

06.02.2021 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Засилени проверки за спазване на противоепидемичните мерки в търговски обекти и фитнеси в София започнаха от здравната инспекция. Продължават и проверките за нерегламентирани посещения на ресторантите към хотелите. Извършени са 17 проверки в магазини, молове и фитнеси. Нарушения са констатирани в един мол и един фитнес за посетители без маски. 

На кмета на на район "Кремиковци" е съставен акт за организиране и провеждане на празник “Джамал”, както и за струпване на хора, които не са спазвали и не са носили маски. Проверки имаше и в хранителните вериги. 

"Всички бяха с маски. Да, спазва се дистанция", каза пазаруваща.

И макар в този магазин да не бяха открити нарушения, в други са съставени актове.

"Размерът на акта е от 300 до 1000 лв. В дадения обект бяха допуснати лица под 65 години преди 10:30 ч.", коментира Людмил Бързев от РЗИ.

Междувременно започнаха проверки и за нерегламентираните посещения на хотелските ресторанти от хора, които не са гости на хотела.

"Давам апел към гражданите, тези, които имат такива сигнали, веднага да ги пращат към Министерството на туризма и компетентните институции, за да има контрол. Мога да кажа само едно - в ресторантите към хотелите могат да се изхранват само гости, които са настанени в съответното място за настаняване", каза министърът на туризма Марияна Николова.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК