Славчо Атанасов: НФСБ и ВМРО трябва да се явят заедно на изборите

Радев направи силен политически ход, смята депутатът

02.02.2021 | 21:37 Редактор: Никола Симеонов

След искане на Красимир Каракачанов името на "Атака" беше заличено от състава на "Обединените патриоти". От партията подадоха сигнал във Върховния административен съд, а Волен Сидеров протестира със свои съмишленици пред сградата на ЦИК и нарече решението "подла игра". 

"Не виждам драма. Мисля, че съдът ще потвърди решението на ЦИК. Всеки в политиката има своите виждания. Политиката е сложна и винаги има неразбории", каза депутатът от НФСБ Славчо Атанасов в ефира на "Денят ON AIR"

"Ако има някаква драма, то това е, че взимаме решения за обща позиция, но на другия ден Сидеров говори друго. Ние изтърпяхме няколко пъти и после решихме, че не можем да продължим задно”, добави Атанасов.

Той коментира и с кого от НФСБ биха се коалирали на предстоящите избори.

"Много неща се изговориха в публичното пространство, екзотични идеи като съюз между НФСБ и ГЕРБ, но аз не се наемам да коментирам това. Смятам, че трябва да се явим като НФСБ и ВМРО, и ако друга партия отговори на нашите виждания, са добре дошли. Докато не се подпишат лидерите на двете партии нещата не са решени", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Атанасов изрази мнение и спрямо отчетa на президентa Румен Радев и обявяването на неговата кандидатура за втори мандат. 

"Отчетът на Радев не беше толкова важен - по-скоро заявлението му да се кандидатира отново. Той  направи силен политически ход, изкара войската си на бойното поле, заби знамето си и каза: "Това съм аз, който иска - да ме подкрепя". Президентът така поставя БСП пред бързо решение. Според мен той искаше да покаже на политическите лидери, че е силен фактор в държавата. Ако съм на мястото на БСП, бързо правя пленум и го подкрепям за втори мандат", коментира депутатът от НФСБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Айшето от Сливен
преди 3 години
А ний *** Деписиету къде и с куго да върим? Сигнализирай за неуместен коментар