Раздор в АБВ: Първанов е срещу кандидатурата на Мангъров

Лидерът на партията Румен Петков пък застана твърдо зад нея

02.02.2021 | 19:10 Редактор: Никола Симеонов

Бившият председател на АБВ Георги Първанов се обяви против кандидатурата на доц. Атанас Мангъров за участие в листите на АБВ. Настоящият лидер Румен Петков пък застана твърдо зад номинацията на доцента и беше категоричен, че тя няма да бъде оттеглена.

"Доц. Мангъров е доказан професионалист с 5 партийни номинация и АБВ плътно застава зад неговата кандидатура", категоричен беше Румен Петков и обяви, че кандидатурата на Мангъров не е обсъждана с никого.

"Нямаме практики да съгласуваме кандидатури, аз мисля, че честната позиция е да обявяваме номинираните. Аз не мисля, че когато човек се аргументира публично, професионално, за свои оценки, за определени действия и бездействия, това го прави скандален.", смята още Петков.

Самият доц. Мангъров приема с усмивка неодобрението на президента Георги Първанов. 

"Понеже майка ми, която е на 98 години страшно обича да чете вестници, а аз всяка вечер ѝ нося - тя като видя този коментар каза "виж какво той сигурно те е проверил и е разбрал, че от теб комунист не става". Това е може би най-големият комплимент, който съм получавал, защото искрено бих се разтревожил ако изказването беше в противната насока", пошегува се доцентът и призна, че се е доверил на партията, защото имат едни и същи възгледи. 

"В партията АБВ, в ръководството и в хората в самата партия има много истински Мангъровисти. Аз съм благодарен за това, че те са от моята страна на бариерата и аз мисля, че това са едни хора, които са честни, които са почтени", добави той.

От партията пък са категорични, че номинацията на доцента няма да бъде оттеглена, а с нея ще се опитат да спечелят хората, които не вярват на "държавата на националния оперативен щаб". 

"Не можем да говорим за оттеглянето на доц. Мангъров, ние искаме да кажем на обществото ясно – ние искаме да върнем нормалността", добави Петков.

"Очаквам да привлека всички хора, които разбират, че тези мерки които се провеждат не само в нашата страна, но изобщо в света са безумни", допълни Мангъров. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: архив, БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
2
0 rate up comment rate down comment 1
lidmil
преди 3 години
Господа от АБВ, моите симпатии към вас , но как не виждате елементарно троянския кон Мангъров. Не се ли сещате, че някой ви го прехвърля нарочно за да се компроментирате с този навлек . Това са сигурно БСП или други ваши "Приятели".Така на изборите с Мангъров ще ви падне имиджа и никой няма да гласува за Вас.Да вземете да го отсвирите и да се маха. Народа не го иска . Хората обикновените, уважават Щаба , а не Мангъров. Той е протеже на Бойко Борисов, който е отдавна бита карта за наро ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Иван
преди 3 години
Това е стратегията на Петков! Голям стратег, голям срам! Бездарниците са най-много в политиката! Сигнализирай за неуместен коментар