Заради срутища и свлачища АПИ ще затваря шосета превантивно

Кризисен щаб ще набележи конкретни мерки

01.02.2021 | 19:07 Редактор: Юлия Христова

Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ “Струма” при 8-ми км. Участъкът, на който в събота вечерта се срути скална маса на пътното платно, е обрушен. Монтирана е нова предпазна мрежа с обезопасителни въжета, за да се предотвратяват нови срутвания.

След две големи срутища през миналата седмица, които затвориха пътя през Искърското дефиле и магистрала "Струма", от пътната агенция са решили превантивно да затварят шосета, където могат да паднат големи скални маси.

Това съобщи пред журналисти в Бургас зам.-строителният министър Николай Нанков. Кризисен щаб към пътната агенция ще набележи конкретни мерки.

Според Нанков причината за срутищата са обилните валежи от дъжд и сняг и големите температурни амплитуди. Продължава разчистването на участъка от магистрала "Струма", където в събота падна скална маса. При инцидента 4-членно семейство оцеля по чудо, след като колата им беше ударена от падащите камъни.

"Благодаря на алпинистите за усилената работа в лоши метеорологични условия - при минусови температури и бурен вятър", каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Операцията по разчистването продължи два дни, а заради затварянето на отсечката за движение се образуваха задръствания.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
VALCONST
преди 3 години
Тия, що не вземат да оправят пътищата, а ще ги затварят! Все едно очакваш да ти протече покрива, и вместо да го оправиш, отвреме навреме ще се местиш превантивно в мазето! Все по-глупави хора взимат решенията! Сигнализирай за неуместен коментар