На всеки час в моловете ще се прави дезинфекция

А във фитнесите - всеки клиент трябва дa дезинфекцира ръцете си

01.02.2021 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

В първите часове след като моловете отвориха врати, посетителите се завърнаха да пазаруват. Работното време на търговските центрове е намалено – от 10 сутринта до 9 вечерта. 

На всеки час ще се прави щателна дезинфекция. Mагазините ще работят с намален капацитет, а малолетни и непълнолетни ще се допускат само с придружител.

"Сложили сме дезинфектанти на касите, както и на различни места в магазина. Спазваме всички мерки", сподели управител на магазин.

Заедно с моловете отварят фитнесите и залите за тренировки. Те ще трябва да работят с до 50% от капацитета си. 

"Още преди работно ни време - хората ни чакаха отпред. Непрекъснато идват, на хората им омръзна да си стоят вкъщи", сподели служителка на фитнес.

А още с влизането - всеки клиент трябва дa дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките, както и да избърсва уреда, на който е тренирал с лична хавлиена кърпа.

Ресторантите остават затворени. Браншът се отказа от протестното отваряне, което беше планирано за днес. Причината е, че служителите и клиентите ще носят наказателна отговорност, ако нарушат мерките. Може да се стигне и до лишаване от свобода за срок до 5 години. Според последната информация, ако случаите за заболели и починали от коронавирус в страната продължат да спадат, заведенията ще отворят от 1 март.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК