Чакане с часове: Огромни опашки за лифта за ски пистите в Банско

Скиорите се пропускаха на групи при спазване на противоепидемичните мерки

31.01.2021 | 19:03 Редактор: Радостина Димитрова

Огромни опашки за лифта за ски пистите в Банско. Скиорите се пропускаха на групи при спазване на противоепидемичните мерки и необходимата дистанция. 

Любителите на зимните спортове напълниха и днес пистите в Банско. Въпреки притесненията на хотелиерите за отменени резервация, потокът от туристи беше огромен. 

Стотици бяха желаещите скиори да се качат на пистите в Банско – за лифта обаче се чакаше около два часа.

Според фирмата концесионер на курорта, опашките се образуват, защото кабинковата линия е само една и капацитетът ѝ не може да поема наплива от туристи.

"Вече 12-а година чакаме втора кабина да ни разрешат да направим и затова се образуват опашки. Предприели сме всички мерки да има дистанция, в кабината вътре на закрито всеки е с маска и се пропускат на групи хората, за да няма струпване горе на кабините", каза маркетинговият директор на ски зоната в Банско - Иван Обрейков.

Повечето от туристите в Банско бяха румънци. Видимо по-изнервени от чакането обаче се оказаха българите. 

А за всички, които ще щурмуват пистите, остава в сила предупреждението да се съобразяват с препоръките за каране само в определените за целта зони, защото опасността от лавини в планините остава висока.

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Неандерталците са нямали нужда от лифт. Тук населението е пряк наследник. Затова нарамвай ските на гръб и опъвай баира. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 2
Вяра
преди 3 години
В цял свят може и се строят лифтове, които са и най-екологичния начин за транспорт в планината само в България повече от 10 години не може да бъде построен втори кабинков лифт в ски зоната на Банско. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
82лв,не ги плащат явно Българинът е богат,_нека даже да вдигнат цените сладурите от Юлен Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
Олелеее!
преди 3 години
Как не им измръзват краката при такова висене. Сигнализирай за неуместен коментар