След снега и дъжда: Заледени улици, дупки, липсваща настилка

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата HelpBook

29.01.2021 | 14:22 Редактор: Анисия Иванова
След снега и дъжда: Заледени улици, дупки, липсваща настилка

В разгара на зимния сезон получихме в платформата Helpbook.info множество сигнали от граждани относно пътната обстановка в страната. Изпратиха ни снимки от район "Витоша“, на които се виждат непочистени и заледени улици. Паркирани автомобили изцяло препречват достъпа на пешеходците по тротоарите, а придвижването трябва да се извърши по пътните платна на собствен риск за здравето на преминаващите.

В район "Красно село“, точно до Агенция "Пътна инфраструктура", в локалното платно преди светофара за ляво, липсват част от паветата и се е образувала огромна дупка, която е опасна както за преминаващите автомобили, така и за пресичащите пешеходци, се твърди в друг сигнал.

В село Петърч, община Костинброд, положението е още по-отчайващо. Според нашия потребител улица се нуждае спешна проверка, тъй като същата се води 3 пъти асфалтирана, но освен кал и ями, пълни с вода, когато вали, не се забелязва никаква настилка. Съмнението е, че най-вероятно никога не е полаган асфалт.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК