Редица пътища остават затворени, на места преспите сняг са над 1,5 метра

Най-сериозна остава обстановката в областите Добрич и Варна

28.01.2021 | 19:02 Редактор: Искра Ангелова

Усложнена остава зимната обстановка в някои части на страната. Голяма лавина падна над хижа "Рилски езера", но за щастие няма пострадали. Десетки населени места са без ток, а сред закъсалите автомобили край Добрич беше и бус, превозващ ваксини. 

Най-сериозна остава обстановката в областите Добрич и Варна. Редица пътища в Североизточна България остават затворени. Бедстващи хора няма.

"В област Добрич ситуацията през цялата нощ беше много сложно, огромни навявания 1,5 метра преспи. През целия ден продължи разчистването на пътищата", каза шефът на АПИ Георги Терзийски.

Миналата нощ верижна машина е помагала на закъсалите шофьори, сред тях и бременна жена и микробус, превозващ ваксини. 

"Решение да бъде изпратена и верижна машина, която да подпомага изваждането на автомобили, в същия момент ние сме освободили хора на хемодиализа и автомобили извозващи ваксини. Извели сме над 20 човека, включително и шофьорите, който извозват ваксини по направлението Варна – Добрич", допълни Терзийски.

Ваксините трябва да се поставят следващите дни и графикът за ваксинация не е бил нарушен. Във Варненска област зимната обстановка постепенно се нормализира. В Суворово, където беше обявено частично бедствено положение - пътищата вече са проходими. 

Електроснабдяването също е възстановено. По пътя за Дръндар преспите сняг са над метър и половина. Днес не е имало и доставки на хляб. Хората разказаха, че са изкарали нощта на свещи, но приемат ситуацията спокойно.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК