Зимен екшън на пътя: Спасиха бременна, десетки закъсали и превозващ ваксини бус (обновена)

Автомагистрала "Тракия" край Карнобат вече е отворена

28.01.2021 | 13:57 Редактор: Юлия Христова

Усложнена остава зимната обстановка в някои части на страната. Голяма лавина падна в улеите над хижа "Рилски езера", няма пострадали хора. Десетки населени места са без ток, сред закъсалите автомобили край Добрич е и бус, превозващ ваксини. Продължава и разчистването на пътя за базата в Белмекен, който е блокиран от снега. 

Редица пътища са затворени. 

"В област Добрич ситуацията през цялата нощ беше много сложна, огромни навявания - 1,5 метра преспи", каза шефът на Пътната агенция Георги Терзийски. 

През нощта верижна машина е помагала на закъсалите шофьори, сред тях и бременна жена. Пътят Варна-Добрич вече е отворен.  
 
"Решение да бъде изпратена и верижна машина, която да подпомага изваждането на автомобили, в същия момент ние сме освободили хора на хемодиализа и автомобили извозващи ваксини. Извели сме над 20 човека, включително и шофьорите, който извозват ваксини", допълни Терзийски. 

Ваксините, превозвани от бус, са били планирани за следващите дни и графикът за ваксинация не е бил нарушен. 

Няколко населени места са без ток. В Суворово все още е в сила бедственото положение, обявено вчера, очаква се следобед ситуацията постепенно да се нормализира.  

180 спортисти се оказаха блокирани в спортната база в Белмекен. 

"Чакаха само да мине бурята и снегонавяването, засега още няма достъп до базата, но ние сме тук. Нашият лагер свършва в събота", посочи капитанът на отбора по класическа борба Иво Ангелов. 

Автомагистрала "Тракия" край Карнобат вече е отворена. 

"Получава се при определени условия и вятър, така че го завихря като мини торнада. Изважда го от полето и го хвърля на магистралата. Явно е необходимо допълнително решение, но това са места, които не са едни и същи при условията на природата", обясни Георги Терзийски. 

Пътната агенция оказва съдействие за изтегляне на закъсалите автомобили, бедстващи хора няма.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК