fallback

Ресторантьори обвиниха Валери Симеонов, че показва среден пръст. Той: Фейк нюз!

Не за първи път името на лидера на НФСБ е замесено в скандал

27.01.2021 | 17:40 Автор: Искра Ангелова

На кадри, разпространени в интернет, се вижда как по време на протеста на един от прозорците на Партйиния дом се показва Валери Симеонов. 

Негов жест с дясната ръка обаче, остана неправилно разбран и предизвика недоволство от страна на протестиращите ресторантьори.

"Не споменахме името на политика, но той явно се е припознал сам и ни е показал среден пръст от прозореца. Валери Симеонов, ако е вярно, но да не е вярно - той ни го е показал отдавна", сподели протестиращ.

Реакцията на лидера на НФСБ не закъсня. Пред Bulgaria ON AIR Валери Симеонов обясни, че няма логика да показва среден пръст на ресторантьорите, тъй като е на тяхна страна.

"Естествено, че бях на прозореца, отворих, за да видя мащаба на протеста и исканията на ресторантоьрите, никой друг политик до момента не ги е поддържал, така както аз. Една група протестиращи, може би 5-6 човека, които бяха до президентството, като отворих прозореца започнаха да викат и да ми показват неприлични жестове. А аз направих така: "Къде ви е акълът, аз ви подкрепям?", попита лидерът на НФСБ.

А информацията, че показва среден пръст, Симеонов определи като фалшива новина.

"В един момент се усетих, че тези хора може би не са към протеста, обърнах се и затворих прозореца. То се вижда даже на снимката, че аз не показвам неприличен жест. Фейк нюз, както се казва, те можеше да кажат, че съм показал и крак със същия успех", категоричен е Симеонов.

Не за първи път името на заместник – председателя на Народното събрание е замесено в скандал.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback