Ясна е самоличността на загиналия в Пирин - опитен състезател с редица отличия

Борислав Гарибов е бил добре екипиран и изключително опитен, нелепа случайност е попадането му в лавина

24.01.2021 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

18-годишният младеж Борислав Гарибов, затрупан от лавина в Пирин, има редица отличия от международни състезания по света.

По време на трагичния инцидент се е спускал с треньора си. Бил е много добре екипиран и е изключително опитен. 

Нелепа случайност e попадането му в лавина. Еърбегът му се е отворил, но се е разкъсал от клоните на дърветата. Момчето е било пометено от снежната маса

"Наш екип веднага потегля на място след пет минути е на мястото на инцидента. И установява, че е съборена лавина - лавината е повлякла скиор ударила го е в дърво и вследствие травмите, които е получил, е загинал скиорът", коментира Петко Панамски от ПСС.

По непотвърдена информация - загиналият мъж в Пирин е млад скиор, състезател в отбора по фрийрайд с много награди от световни състезания. В планината бил с треньора си, който участва в националния отбор за мъже.

Лавината се е отключила в резултат на силния вятър и падналия през изминалата нощ нов сняг.

"Условията в планината са изключително опасни трябва да се подхожда с повишено внимание. Имаше изключително силен вятър. Ние вчера издадохме предупреждение", заяви председателят на Българската лавинна асоциация Росица Михайлова.

От планинската спасителна служба за пореден път отправиха апел към всички любители на зимните спортове да карат само на определените за целта места.

Вижте повече в репортажа на Светлин Кърпачев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец