Напрежение пред МС: Протестиращи се опитаха да пробият полицейския кордон (ВИДЕО)

Стигна се до блокиране на движението в сърцето на София

24.01.2021 | 18:51 Редактор: Ралица Братанова

Недоволните граждани се събраха пред сградата на Министерския съвет, за да отбележат 200 дни от началото на антиправителствените протести. 

Центърът на София отново беше блокиран. Стигна се и до сблъсъци с полицията, след като демонстрантите се опитаха да пробият кордона и да влязат в сградата на Министерски съвет. 

Протестиращите се отправиха и на шествие, което се спря пред сградата на Съдебната палата.

Малко след 18:00 часа протестиращите отново се спряха в триъгълника на властта и направиха втори опит да пробият плътния полицесйки кордон. 

 А по-рано през деня на протест излязоха и представители на затворени бизнеси и активисти на "Изправи се. БГ" . Те настояват за оставки, заради забавените компенсации от държавата.

Манолова и подчерта, че приемната на "Изправи се.БГ" е залята от сигнали - заради грешки на администрацията хората получавали обаждания да върнат вече получените 24 лв. помощ. 

Исканията на протестиращите остават - оставка на правителството и на главния прокурор. Към тях обаче се прибавят и други - провеждане а честни избори.

"Очакваме машинации. Давайки на ГЕРБ да организира изборите, донякъде предизвестяваме крайния резултат", коментираха протестиращи.

Вижте още в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК