fallback

Цветанов притеснен: ГЕРБ и ДПС ще си партнират на изборите

Трябва да представим най-добрите си управленски програми, заяви той

18.01.2021 | 11:02 Автор: Тодор Петров

Цветан Цветанов регистрира новата си партия "Републиканци за България" първа за предстоящите частични местни избори.

"Много са споровете по датата. Всеки трябва да се съобрази с обявената от президента дата, защото това е негово конституционно право, от което той се възползва. Всички политически субекти просто трябва да се подготвим и представим най-добрите си управленски програми, за да бъдат информирани хората", заяви Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Запитан позовава ли се на собствения опит, когато говори за евентуални нарушения в честността на изборите, той отговори: 

"Никога досега ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори и не е участвала в подготовката като част от изпълнителната власт. Моите притеснения са, че 2021 г. ГЕРБ ще проведе за първи път избори, а ние видяхме в конкретния пример с Гурково, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори и ще могат да направят това, които всички ние искаме да не се случва."

Цветанов отново заговори за липсата на здравен протокол непосредствено преди вота, както и липсата на чуваемост по темата за гласуване по пощата за българите в чужбина. Като наложително той определи и неговото предложение за ротация на областните директори на МВР.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback