Жълт код за ниски температури в 18 области в страната

Ще е студено, минималните температури ще са предимно от минус 7° до минус 2°

16.01.2021 | 08:50 Редактор: Юлия Христова
Жълт код за ниски температури в 18 области в страната

Жълт код за ниски температури е в сила за 18 области в страната за днес. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението за ниски температури важи за областите София-град, София-област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. В тези области времето ще бъде студено, с отрицателни дневни температури.

През деня на места ще превалява слаб сняг. Ще е студено, минималните температури ще са предимно от минус 7° до минус 2°, а максималните - от минус 3° до 2°, застудяването ще продължи.  

Над планините ще е предимно облачно със слаб снеговалеж. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, с който застудяването ще продължи и ще е много студено. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6°, на 2000 метра - около минус 12°. В неделя облачността ще бъде променлива, по-често значителна и на отделни места, главно в Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
бг смешки
преди 3 години
до 1 да бе -6 -7 не е чак толкова студено за Януари месец. баш жълт код . странно наистина . последните зими са по меки и явно се научихме да се лигавим . Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Като цяло това е зимното време. Не е толкова страшно! Сигнализирай за неуместен коментар