Правителството отпусна 220 хил. лв. за почистването на Искър до ВЕЦ Своге

Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването, заяви Бойко Борисов

15.01.2021 | 19:11 Редактор: Радостина Димитрова
Правителството отпусна 220 хил. лв. за почистването на Искър до ВЕЦ Своге

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър, заяви министър-председателят Бойко Борисов в рамките на извънредното правителствено заседание, което премиерът свика днес. В рамките на заседанието правителството отпусна 220 хил. лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ Своге. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

"Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията", категоричен беше министър-председателят Борисов.

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството.

"Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.

Снимка: Пресцентър, МС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК