Агресивен видинчанин тормози съседите си, превърнал е тераса в сметище

От компетентните институции обещаха да се  да се търси решение на проблема

15.01.2021 | 09:12 Редактор: Ивет Арабова

Снимка на пълна с боклук тераса във видински апартамент взриви социалните мрежи. Според човека, който публикува поста, това е "цъкаща бомба със закъснител".

Наша проверка показа, че институциите помислили поста за колаж, но се оказва, че снимката е съвсем автентична. В апартамента живее възрастен човек, а според съседите му той е с психични отклонения. 

Ж.к. "Крум Бъчваров" във Видин. На пръв поглед - нищо притеснително, но от орлово око гледката е стряскаща. Тук от години се събира импровизирано сметище. Всички във входа знаят за него, но никой никога не е сигнализирал институциите.

"Страх ги е съседите, защото сигурно е предупредил за някого ... И си е отмъстил", коментира съседка.

Човекът, който трупа боклука, е 60-годишният Митко - агресивен и според съседите му - с психични отклонения. 

"Пожароопасно е! До тавана има дрехи и това в един момент може да почне да тлеe, от самата тежест и влага, може да се получи самозапалване. Викам му: Митко, махни това!, но той има шизофрения, не ме чува", обясни домоуправителят на входа.

Тъй като апартаментът е частна собственост, единственият вариант да се намесят институциите е етажната собственост да подаде жалба. 

"Сдружението на частната собственост и в частност техния управител, следва да входира жалба до общинската администрация и респективно тя да издаде акт", коментира секретарят на Община Видин - Валери Димитров.

Актът за подобно нарушение е от 20 до 100 лева. Съседите обаче, въпреки недоволството, още обмислят дали да подадат жалба. След намесата на екипа ни от компетентните институции обещаха да се търси решение на проблема.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да ги изхвърли в Дунав,по подобие на случката с вец Своге :). Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Лили Барута
преди 3 години
Веднага да му дадат софийско жителство,тука е пълно с такиа като него... Сигнализирай за неуместен коментар