Нинова: Половин България е под вода! Дариткова: Радев час по-скоро да реши за изборите

За управляващите голямата битка е с вируса, а не с антиправителствените протести

13.01.2021 | 14:05 Редактор: Радостина Димитрова

Депутатите дадоха старт на последната сесия на 44-ия парламент. Кратко обобщение на изминалите години направи председателят на парламента Цвета Караянчева. 

"Станахме свидетели на демонстративно опразване на депутатски банки и остри сблъсъци и взаимни обвинения. Отказваха да сложат маски", заяви тя.

Депутатите разчетоха изминалите 4 години по различен начин. За управляващите голямата битка е с вируса, а не с антиправителствените протести.

"Последната сесия започва в ситуация на здравна криза. Предизвикана от Ковид-19 - това, а не протестите или атаките на олигарси са голямото предизвикателство", коментира председателят на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Опозицията определи управлението на държавата като провалено.

"Има три картини, които в последните месеци обобщават всичко за управлението на ГЕРБ. Първата - онази с чекмеджето с парите и пистолета. Втората - свлачището на пътя за Рилския манастир само ден след като премиерът се похвали и откри обекта. И третата е днешната - на потопена под вода половин България", каза Корнелия Нинова.

Очаквано лидерите на политическите партии заговориха и за предстоящите избори. 

"Призоваваме президента час по-скоро да вземе решение и да даде възможност да се подготвят за тях", заяви Дариткова.

 Мандатът на 44-ия парламент изтича в края на месец март. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Ганди
преди 3 години
Егати ***...та жа..ба кике..рица,Бойко виновен за дъжда и че България е под вода,тя простотията ходи по хората не по добитъка Сигнализирай за неуместен коментар