Евакуираха столично училище заради пожар (+СНИМКИ)

Няма пострадали, на място са се отзовали два екипа на пожарната

12.01.2021 | 14:00 Редактор: Радостина Димитрова

Евакуираха столичното 93-то училище "Теодор Балан" заради пожар. Два екипа огнеборци пристигат веднага на място. 180 ученици са били евакуирани, а пострадали за щастие няма.

Пламъците са тръгнали от мазето на училището. Два екипа на пожарната са се отзовали на сигнала. Сградата е била задимена и в момента прозорците на сградата са широко отворени. Деца, учители и непедагогически персонал са евакуирани в рамките на 5 минути. Всички родители са извикани да приберат децата.

"Първото, което ни казаха е, че децата са добре. Просто трябва да ги вземем възможно най-бързо, за да не стоят навън на дъжда", посочи родител.

Огнеборците веднага локализират пожара и той не се е разпространил из сградата. Пострадали няма.

"Предприели сме съответните действия, така че сме локализирали горенето в сектора, в който е заварено. Няма опасност да се разпространи в сградата нагоре", заявиха от пожарната.

В близост до училището има детска градина и ясла, но те не са били евакуирани, защото са на повече от 100 метра и опасност за децата в тях не е имало.

Причините за пожара се разясняват, най-вероятната версия е късо съединение. След инцидента училището минава дистанционно обучение до края на седмицата.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК