КЕВР: Няма нарушения в ценообразуването на сметките за ноември

Своевременно беше стартирана разяснителна кампания на данните за потребление и формиране на фактурите

07.01.2021 | 16:15 Редактор: Юлия Христова
КЕВР: Няма нарушения в ценообразуването на сметките за ноември

Резултатът от извънредната проверка на КЕВР, инициирана след медийни публикации, показа, че няма нарушения в ценообразуването на сметките на дружеството. В доклада на регулатора се посочва, че на база предоставените данни и документи, включени в проверката, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни изисквания при формиране на ноемврийските сметки.

В рамките на проверката от дружеството беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната енергия от клиентите през месец ноември.

В няколко последователни точки е посочено, че издадените фактури от "Топлофикация София“ отговарят по обем и съдържание на Общите условия и са изготвени при коректно прилагане на определените от КЕВР цени за съответния период.

С изготвянето на ноемврийските сметки и анализиране на изходните данни стана видна завишената консумация на потребителите на топлинна енергия за посочения период.

Своевременно беше стартирана разяснителна кампания на данните за потребление, консумация и формиране на фактурите на потребителите.

В рамките на кампанията беше предоставена и сравнителна информация за настоящия и предходните отоплителни сезони.

Подробна разяснителна информация за размера на произведената и подадена топлинна енергия ще бъде предоставяна ежемесечно на клиентите през отоплителния период на 2020 - 2021 г. Данните ще дадат възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон и да планират разходите си спрямо изменението на потреблението на топлинна енергия, посочиха от дружеството.

Всеки потребител може да намери подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, отчетената средна месечна температура и денградусите и на 2-ра страница в съобщението към месечната фактура.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
глупости ! разбира се че има ...тва го знае всеки ! Сигнализирай за неуместен коментар