ЦГМ върна глобите за пътуване без билет заради многото гратисчии

Остава в сила нареждането шофьорите да не продават превозни документи

04.01.2021 | 14:13 Редактор: Ивет Арабова

Контрольорите в София вече не продават билети, а само глобяват нередовните пътници. През последните месеци служителите на Центъра за градска мобилност влязоха в ролята на кондуктори заради разпространението на пандемията.

От рано сутринта контрольорите за първи път от месеци тръгват на проверка. Малко след началото на инспекцията е хванат първият нарушител. Други обаче се спасиха от санкцията тичайки. 

"Аз си купувам, ама виж колко деца... Сега нямахме, казвам ви самата истина", обясни Николай, който пътува с градския транспорт.

Освен в автобусите, проверки се правят и в тролеите, и в трамваите. 

"Контрольорите, които изпълняват своята дейност, вече ще санкционират нередовните пътници в превозните средства на столичния градски транспорт. Санкцията за нередовен пътник, когато желае да заплати на място, е 30 лв., иначе има акт и друга санкция", обясни Станислав Станков от отдел "Контрол по редовността на пътниците" към ЦГМ.

Завишеният брой на гратисчиите провокирал Центъра за градска мобилност да премахне Ковид мярката контрольорите да продават билети. Причината беше, че шофьорите не продават превозни документи заради пандемията. Това ограничение обаче остава в сила.

Проверките по линията 84 доведоха до 30 акта и 8 глоби.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 3 години
Днес смених 4-5 транспорта за по 3-4 спирки, нямаше никъде контрола. Важното е да всяват страх. По техни сметки трябваше в края на 2020 да има нова система за таксуване - още няма. Е, сори, ама няма как да ви дупча днес 6 билета в рамките на час и 30 минути...измислете като белите хора. Сигнализирай за неуместен коментар