Започва ваксинирането на медици във Варна и Търговище

Следващата доставка на ваксината ще бъде през януари

28.12.2020 | 07:33 Редактор: Юлия Христова
Започва ваксинирането на медици във Варна и Търговище

Втори ден от началото на ваксинацията срещу Ковид-19 в България. Днес в София, Пловдив и Бургас поставянето на ваксини продължава.

В столицата ваксинирането на лекари, медицински сестри и санитари, работещи на първа линия в "Александровска болница" започва днес и ще се извърши във фургона пред Спешното отделение на бариерата на болницата. Започва ваксинирането във Варна и Търговище.

В Регионалната здравна инспекция във Велико Търново ще бъдат доставени ваксините срещу Ковид-19 за медиците на първа линия за областите Плевен, Русе, Ловеч, Габрово и Велико Търново. 

Организацията и провеждането на имунизациите е съгласно заповедта на Министерство на здравеопазването и пътната карта на имунизационния процес.

В настоящата първа фаза ще бъдат имунизирани по желание работещи в лечебни и здравни заведения след преглед от лекар и подписано информирано съгласие. Всеки имунизиран пациент получава талон с името си, данните за ваксината и датата, на която трябва да получи втората доза. Следващата доставка на ваксината ще бъде през януари.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК