Навършват се 17 години от атентата в Кербала

В Русе почетоха паметта на загиналия офицерски кандидат Антон Петров

27.12.2020 | 15:00 Редактор: Радостина Димитрова

В Русе почетоха паметта на загиналия в Кербала офицерски кандидат Антон Петров. В деня, в който се навършват 17 години от атентата срещу база "Индия", близки, приятели и колеги се поклониха на гроба на русенеца. Той е една от петте жертви, дадени от българската армия.

Семейството на Антон Петров продължава да пази жив спомена за русенския рейнджър, който си отиде едва на 26 години. На този ден всяка година близките му организират скромна церемония, на която винаги присъстват и колегите на Антон от бившата 68-а бригада "Специални сили", която сега е част от Съвместното командване на специалните операции.

"Аз от сърце благодаря на всички колеги на Антон, че за поредна година са тук, въпреки пандемията, въпреки всички трудности, които изпитваме в ежедневието си, благодаря им от сърце, че не го забравят и го доказват, че са истински приятели", каза майката на Антон Иванка Петрова.

"Ние, неговите приятели, нашето изразно средство не са най-силни думите, изразните средства, с които боравим и това, което правим, са повече в делата ни. Тук сме, за да ви покажем, че Антон не е забравен и ние, които сме служили с него и го помним като човек, приятел и като колега, никога няма да го забравим", заяви подполковникът от "Специалните операции" Стоян Асенов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
Ще тежи
преди 3 години
Пушечно месо ,което ще тежи на съвестта на политиците и висшите тогавашни фуражки. Сигнализирай за неуместен коментар