Борисов във Facebook: Време е да сме състрадателни и по-човечни

Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, допълни премиерът

25.12.2020 | 10:42 Редактор: Юлия Христова

Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по-добри и светли дни. Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Това написа в профила си във Facebook премиерът Бойко Борисов. 

Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора  - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави – това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата, става ясно от поста на министър-председателят.

Премиерът избра празничният ден и за работа. На връх Рождество той посети депо за отпадъци в района на община Доспат.

Със снимка също до камината своите пожелания отправи и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Нека има здраве, топлина в домовете ни и благоденствие по българската земя. Колкото и да е трудно, можем заедно да се справим с всички предизвикателства", посочи тя.

С емоционално видео обръщение пред елхата в парламента Цвета Караянчева отбеляза, че празникът тази година е по-различен.

"Отново е Коледа, време за радост за споделяне за семейството за обич. Днес искам преди всичко да се обърна с болка, към онези български семейства, на които пандемията преобърна живота ни. И край моята трапеза ще има един празен стол, столът на моя благороден баща", отбеляза тя.

А посланикът на Съединените щати Херо Мустафа направи и своята първа коледна питка и се похвали в социалните мрежи.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"Време е да сме състрадателни и смирени,да сме добри,да сме човечни". Клише,което няма нищо общо от действителното положение на българите. Състрадателни, е дума която следва да я изговори истински християнин,за да има тя тежест и значение. Сигнализирай за неуместен коментар