Среднощна инспекция спазва ли се наредбата за полетите от Великобритания

От общо 667 пътници, като 659 от тях ще бъдат карантинирани за 10 дни

21.12.2020 | 07:34 Редактор: Юлия Христова

Среднощна инспекция на летище София извърши министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, за да провери спазва ли се издадената преди броени часове негова заповед за забрана полетите от и до Великобритания и Северна Ирландия, наложена заради открития нов щам на Ковид-19 в страната. Министър Ангелов обясни, че новият щам се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина.

Той каза и че в часовете след влизането в сила на заповедта за пътуванията от и до Острова у нас кацат три самолета. От общо 667 пътници, като 659 от тях ще бъдат карантинирани за 10 дни. Останалите 8 са предпочели да се върнат във Великобритания, като за целта ще трябва да изчакат удобни полети в граничните зони, поясни вътрешният министър Христо Терзийски. Заради открития нов щам на Ковид-19 в Обединеното кралство и България спря от полунощ пътническите полети от и за Великобритания.

Забраната ще е в сила до 31 януари. Забранено е влизането на територията на страната ни през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства. За тях обаче ще се налага 10-дневна карантина. Снощи на летище София кацна един от последните самолети, с който българи можеха да се приберат в родината. По-голямата част от тях бяха научили за карантината и забраната при кацането си.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ross
преди 3 години
Учудвам се на акъла на последното младо ***...... правителството на Великобритания ако може да им вярваме... трябва да им вярваме...А бре *** то ли ще ми кажеш на кого аз да вярвам.Та нали същото това правителство даде гаранция за не съдебно преследване в резултат на смърт или увреждане на здравето в резултат на ваксината. Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Народа яко се е юрнал да лети Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А така, стягайте ги летищата. Сигнализирай за неуместен коментар